Skriv ut denne siden

Farlig å spise for hunder

Dette bør hunder ikke spise

 

 

Matvare Beskrivelse / virkning
Avokado

Inneholder persin, som kan forårsake at deler av hjertemuskel dør. Hunden kan få pustevansker, ødem i hode og tunge, blålige slimhinner og hoste.

Brøddeig

Rå brøddeig som inneholder gjær produserer etanol. Kan forårsake ubalanse i stoffskiftet og metabolismen. Nedsatt funksjon av sentralt nervesystem. Depresjon, forsøk på å kaste opp og utspilt buk er symptomer. Desorientering, svakhet, koma, lav temperatur og kramper er vanlig.

Druer / rosiner

Kan forårsake nyresvikt og urinproduksjon stopper opp. Symptomer som oppkast, depresjon, dehydrering, magesmerter og skjelving. Kronisk skade på nyrene kan oppstå.

Kalkunskinn

Kan føre til akutt betennelse i bukspyttkjertelen

Løk

Gir økt nedbryting av røde blodlegemer. Symptomer er slapphet, bleke slimhinner, rask puls og pust, lav blodprosent og kollaps.

Skokolade / kakao

Inneholder koffein og theobromin. Kan gi hjertearytmier og unormal funksjon av sentralnervesystemet. Symptomer som diaré, oppkast, tørste, sikling, skjelvinger og anfall i tillegg til økt og uregelmessig hjerterytme.

Sukkerfrie produkter

Kaker, tyggegummi og sukkertøy inneholder søtningsstoffet xylitol. Det kan føre til lavt blodsukker, blødninger, leversvikt og i verste fall død.

Valnøtter

Kan være årsak til blæresten hos hund.

   
Frostveske

Vær også oppmerksom på frostveske som inneholder etylenglykol. Fører til akutt nyresvikt.

 

Arne

Sist redigert søndag, 05 januar 2014 16:02